Cum se ia măsura cilindrului, înlocuirea

La cumpărarea cilindrilor, ceea mai importantă proprietate care trebuie luat în considerare este lungimea totală şi împărţirea lungimii totale între părţi. Este important, atât din punct de vedere estetic dar şi al siguranţei, ca cilindrul să nu iasă din plan, pe nici o parte mai mult de 2-3 mm.

- Măsurarea cilindrului demontat
- Măsurarea cilindrului aflat în uşă
- Blocarea de instalare și de oprire, sau etapele de înlocuire cilindru de blocare

Măsurarea cilindrului demontat:

În general:

Distanţa măsurată din mijlocul „găurii de fixare” aflată în partea laterală a cilindrului, până la extremităţile cilindrului, pe ambele direcţii. Pe imagine, distanţele A şi B indică lungimea capetelor. Ca verificare, suma dimensiunilor A ş B trebuie să dea dimensiunea C, care este lungimea totală a cilindrului.

 

Pe imaginile din stânga, măsurăm lungimea capetelor cilindrului cu un metru obişnuit, măsurăm separat 45mm şi 60 mm, astfel trebuie căutat cilindru 45x60. Ca verificare, lungimea totală este 105 mm. Pentru mărire daţi click pe imagine.

Măsurarea cilindrului aflat în uşă:

Dacă dorim să aflăm dimensiunile unui cilindru, fără însă să-l mai demontăm, atunci, cum se observă şi în imagine, trebuie să facem măsurătoarea de la gaura de fixare a cilindrului până la marginea şildului, în ambele direcţii. 

Măsurăm lungimea pe un capăt al cilindrului cu ajutorul unui obiect drept şi cu un liniar. Aşezăm obiectul drept pe planul uşii, paralel cu şildul, la înălţimea cilindrului. Cu ajutorul liniarului măsurăm distanţa dintre mijlocul şurubului de fixare al cilindrului şi marginea obiectului. Pe cealaltă direcţie, procedăm la fel. Lungimea capetelor, de cele mai multe ori nu este identică, pentru că încuietoarea nu este montată la mijloc.

Valoarea măsurată să o rotunjim la 0 sau la 5, în cazul de faţă la 35mm, şi folosind „căutare cilindru” de pe pagină, listăm tipurile accesibile. 

Creare magazin online