Întrebări fregvente apărut

În această pagină a magazinului nostru, încercăm să adunăm cele mai frecvente  întrebări, pe care le primim prin telefon sau prin mail, împreună cu răspunsurile potrivite.

 

1. Pot să am încredere în acest magazin web?
1/a. Pot să fac cumpărături în nenumărate magazine web, de ce să vă aleg chiar pe Dvs?
2. Doresc să comand cilindrii de încuietoare care funcţionează cu aceeaşi cheie, este posibil?
3. Mai demult am comandat de la Dvs nişte cilindrii de încuietoare. Pot comanda unele noi, la care să meargă  aceeaşi cheie?
4.  Cartela de coduri care aparţine de cilindru, este egal cu protecţia anticopiere?
5. Merită cumpărat lacăt de calitate (scump)?
6.

De ce depinde nivelul de siguranţă al unei asemenea lacăt?

7.

Caut cilindru pentru încuietoare transversală, cum procedez?

 

1. Pot să am încredere în acest magazin web?

Nu-i uşor să răspundem la această întrebare, fără să pară autoreclamă. Tocmai din acest motiv, în loc de propria noastră părere, lăsăm să vorbească cumpărătorii noştri, care pot fi consideraţi o sursă de încredere, şi cum opinia lor apare, independent de noi,  în sistemul „Căutare marfă”, poate fi considerată o bază credibilă pentru judecarea încrederii.

 

1/a Pot să fac cumpărături în nenumărate magazine web, de ce să vă aleg chiar pe Dvs?

În afară de experienţa anilor, am obţinut titluri de recunoaştere chiar de la unii fabricanţi de renume.

- Produsele Abus le distribuim ca dealer autorizat, obţinând astfel suportul de service complet şi furnizare pieselor de schimb

 

2. Doresc să comand cilindrii de încuietoare care funcţionează cu aceeaşi cheie, este posibil?

Da, este posibil, în detaliu click aici.

 

3. Mai demult am comandat de la Dvs nişte cilindrii de încuietoare. Pot comanda unele noi, care să meargă cu aceeaşi cheie?

Pentru că magazinul nostru web oferă servicii complete în domeniul cilindrilor de încuietoare, în mod clar, răspunsul este da. Mai mult, chiar dacă cilindrul în cauză nu a fost cumpărat de la noi, chiar şi atunci, de cele mai multe ori, avem posibilitatea de a rezolva cererea. Modul de comandare depinde de tipul cilindrului. Dacă există o cartelă de coduri, atunci este de ajuns să ne trimiteţi o poză a acestuia prim mail. Dacă din start, produsul nu are cartelă, nici atunci nu este nici o problemă, trebuie numai să ne înmânaţi o cheie originală, şi completarea se va face pe baza acestei chei.

Care sunt posibilităţile de completare? Acesta, de asemenea, depinde de tip, dar poate fi vorba chiar de  comandă suplimentară de chei, din fiecare tip de încuietoare poate fi comandat cilindru de acelaşi tip (şi cilindrul trimis va funcţiona cu cheile pe care la aveţi deja, puteţi alege orice dimensiune şi variantă), sau la majoritatea tipurilor, puteţi comanda şi lacăt la cheile Dvs. deja existente. Prin serviciile noastre, unicul cilindru pe care-l aveţi, puteţi să-l transformaţi într-un sistem de încuietoare, care foloseşte aceeaşi cheie.

Mai multe detalii puteţi obţine la serviciul nostru  relaţii cu clienţii.

 

4. Cartela de coduri care aparţine de cilindru, este egală cu protecţia anticopiere?

Nu este egală. La mulţi cilindrii sau lacăte, cartela de coduri asigură numai comandare suplimentară, pentru că un service  dotat corespunzător,  cu aceasta poate identifica produsul şi onora comanda suplimentară. Din păcate, de multe ori auzim cazuri, când nu se comunică cartela în mod corespunzător, şi Cumpărătorul constată  cu mirare, că toate cheile sale presupuse anticopiere, sunt copiate, fără nici o problemă, de copiatorul de chei din primul colţ de stradă.

Protecţia împotriva copierii înseamnă o protecţie de fabrică sau de licenţă. Protecţia de fabrică se realizează prin faptul că fabrica asigură un profil special de cheie, pe care o face accesibilă numai partenerilor de încredere, şi chei brute  tot numai aceşti parteneri pot primi. La produsele cu profil special, din cauza seriei relativ mici, rezultă un preţ relativ mai mare, astfel şi preţul de vânzare este mai ridicat.

În magazinul nostru, indicăm în mod clar realizarea protecţiei împotriva copierii, la caracteristicile produsului este indicat în mod expres existenţa cartelei cu coduri, şi protecţia împotriva copierii cheii.

 

5. Merită cumpărat lacăt de calitate (scump)?

În general întrebarea sună în următorul fel: „ Merită cumpărat lacăt de calitate (scump), sau şi acela va fi tăiat exact ca şi unul mai ieftin?

Despre un lacăt nu poate fi enunţat în mod clar, că este scump sau ieftin, că merită comparat preţul lui cu valorile pe care le păzeşte. Pentru casa pubelelor, chiar şi un lacăt de 30 Ron poate părea prea scump, dar la un depozit, unde păstrăm valori poate de milioane, nici cel cu 280 Ron nu pare să fie exagerat. Un lucru este cert: preţul lacătului reflectă în mod sigur calitatea acestuia, iar calitatea  are influenţă profundă asupra nivelului de siguranţă oferit de acesta.

De la un lacăt cu câteva sute de forinţi, putem aştepta exact atât cât valorează. Să nu ne  mirăm, că lacătul nostru cumpărat cu 15-20 Ron, va ceda înainte de vreme, dar nici atunci, dacă spărgătorul a trecut de el,  deschizându-l sau tăindu-l cu uşurinţă. Acestea atâta pot oferi. Lacăt de calitate poate fi procurat din magazine de specialitate, chiar de la 30-50 Ron, şi recomandăm măcar această categorie de preţ, dacă aveţi cerinţe  faţă de produs, măcar de siguranţă minimă. La preţuri mai mari, foarte rar ne întâlnim cu calitate slabă, de la acest nivel în sus, deja din preţul de cumpărare  putem deduce gradul de siguranţă oferit de produs. Oferta de lacăte o puteţi vedea aici.

 

6. De ce depinde nivelul de siguranţă al unei asemenea lacăt?

De factori şi caracteristici, care rezultă din realizarea şi materialul lacătului, de locul de utilizare, precum şi de balamaua pe care agăţăm lacătul.

Din punctul de vedere al realizării, există mai multe variante:

Variantă cu toartă normală:

Acesta este varianta ceea mai răspândită, dar în acelaşi timp şi ceea mai vulnerabilă. Răspândirea se datorează preţului accesibil, la care poate fi procurat oricare tip. Vulnerabilitatea se datorează  formei toartei, care şi în poziţia închis, poate fi uşor accesată cu un bomfaier, cleşte tăietor sau polizor unghiular. La aceste lacăte, tăierea lor ca metodă de pătrundere, reprezintă un pericol mai mare ca la modelele de mai jos.

Variantă cu toartă închisă (toartă protejată, closed shackle):

La fabricare, toarta este „ascunsă” în corpul lacătului, astfel foarte greu se mai poate ajunge la ea, sau chiar de loc. Există pe piaţă unele tipuri, la care tot corpul este executat din oţel, şi la care tăierea prezintă un risc foarte redus.

 

Variante lacăt în forma de U sau lacăte monobloc (toartă protejată):

Ca şi la variantele cu toarta protejată, nici la acestea toarta nu este accesibilă pentru tăiere, dar prezintă o protecţie sporită prin faptul că toarta poate să se învârtă, astfel că la o tentativă de tăiere, este imposibil de aşchiat, pentru că unealta de tăiere doar îl roteşte.

 

Din punctul de vedere al siguranţei, mai poate fi remarcată forma cheii, precum şi faptul că această cheie mai are şi o siguranţă de licenţă sau de fabrică, care îi asigură protecţie anticopiere.

Este foarte important de ştiut, că protecţia în cazul unei uşi  este egală cu protecţia punctului celui mai slab. Acesta este valabil şi pentru tandemul lacăt-balama de lacăt, astfel că la cumpărarea unui tip de siguranţă înaltă, merită chibzuit dacă balamaua, pe care vrem să-l agăţăm, are calitatea, execuţia şi masivitatea corespunzătoare.  Doar este logic, că a împerechea o piesă valoroasă cu o balama foarte slabă, nu prea are nici o noimă.

 

7. Caut cilindru pentru încuietoare transversală, cum procedez?

Aproape toate încuietoarele transversale sunt antrenate cu roţi dinţate. Cilindrul, din punct de vedere al dimensiunii, nu are lungimi egale faţă de cele două capete ale găurii, pentru că unul dintre capete trebuie să ajungă peste toată grosimea uşii. La capătul mai scurt, 90% dintre cazuri, dimensiunea necesară este de 30mm (acesta vine pe partea interioară a uşii). Înainte să cumpăraţi un cilindru nou pentru încuietoarea transversală deja existentă, se recomandă demontarea celui vechi, să puteţi verifica exact dimensiunea şi alţi parametri.

Odată ce aveţi dimensiunea exactă a cilindrului, în pasul următor, trebuie să vă convingeţi de diametrul roţii dinţate şi de numărul dinţilor, pentru că şi din acestea există multe tipuri, şi nu e totuna, ce fel de roată vine montată în cilindru.

Avem posibilitatea de a monta 6 tipuri de roţi dinţate, conform cerinţelor clientului:

10 dinţi - diametrul 24 mm, Bukovics,Biztibuk 13 dinţi - diametru 30mm Citadel
12 dinţi - diametru 21, Prezidium 18 dinţi - diametru 30mm, Zármentő
18 dinţi - diametru 24 mm, Miskolci 19 dinţi - diametru 21 mm, Magzett

Dacă v-aţi lămurit cu toate datele amintite mai sus, puteţi comanda cu toată siguranţa, cilindrul pentru încuietoarea transversală de care aveţi nevoie.

Creare magazin online