Lacăte
La categoria lacăte normale, găsiţi acele tipuri care sunt potrivite pentru o utilizare şi pentru cerinţe de securitate obişnuite. În general sunt fabricate din cupru, însă cu toarta din oţel călit, să facă mai dificilă tăierea lor. Funcţionarea încuietorii aflată în interior, se aseamănă cu cea a cilindrilor. În general au 2 sau 3 chei, dar în ofertă există şi lacăte cu 5 chei. Sistemul de închidere la aceste produse, asemenea cilindrilor mai simpli, oferă numai o protecţie de bază, în toate cazurile cheile sunt dinţate, copierea lor poate fi realizată aproape oriunde.

Categoriile de lacăte de siguranţă, deja fac faţă şi cerinţelor de înaltă securitate. Protecţia înaltă este obţinută în cele mai multe cazuri prin forma lor, deoarece tipul în formă de „U” este foarte greu de tăiat, toarta este greu accesibilă, şi în plus, toarta din oţel călit are grosimea de 10-12 mm şi se învârte. În cazul lacătelor cu protejarea toartei, de asemenea, adevărata protecţie prezintă inaccesibilitatea toartei, ca şi la cele în formă de disc. Fabricarea din cupru şi la acestea este frecventă, dar în această categorie există şi lacăte ale căror corp este realizat din oţel.

Tipurile cu cifru oferă o protecţie minimă, putem spune protecţie aparentă. De cele mai multe ori sunt folosite împotriva hoţilor de ocazie, de exemplu pe bagaje sau dulapuri, unde chiar pot fi eficiente. În categorie există totuşi  şi unele, care pot oferi protecţie înaltă. La cele mai multe lacăte cu cifru din ofertă, codul poate fi reglat liber şi poate fi oricând modificat. Sunt folosite adesea în locul celor cu cheie, pentru că au un avantaj de necontestat, care este foarte avantajos dacă produsul este folosit de mai mulţi utilizatori, adică multe chei sunt în circulaţie. Folosirea cheii nu reprezintă o problemă, dar dacă o cheie se pierde, sau un proprietar de cheie trebuie eliminat din rândul utilizatorilor, acest lucru, în cele mai multe ori, poate fi realizat numai prin schimbarea lacătului. Însă prin folosirea tipului cu cifru, problema schiţată mai înainte poate fi eliminată prin simpla schimbare a cifrului, şi furnizarea noului cod numai celor autorizaţi actual.

Categoria lacătelor cu cifru cuprinde unele produse, care pot fi deschise cu un cifru predefinit sau unul care poate fi schimbat în orice moment. Avantajul lor este că nu necesită folosirea unei chei, codul poate fi pus la dispoziţia unui număr oricât de mare de persoane, care e ca şi cum ar fi primit cheie. Ca rezultat al posibilităţii de schimbare a cifrului, cei care pot deschide lacătul pot fi realeşi de fiecare dată. Ca şi dezavantaj, se obişnuieşte menţionarea nivelului scăzut de securitate, care la produsele mai simple chiar este adevărat, dar în oferta noastră există unele tipuri, care cer 4 cifre, prin care multiplică numărul variaţiilor, şi există şi lacăte, care prin construcţia lor mecanică şi realizarea mecanismului de închidere, pot fi folosite şi în locuri care necesită protecţie sporită.

În oferta noastră de lacăte, trebuie menţionat neapărat, că aproape în fiecare categorie găsim tipuri, care sunt rezistente la intemperii, adică sunt perfecte pentru utilizare exterioară, dar există şi unele rezistente la apă 100%, care pot fi folosite chiar şi la închidere sub apă.

Mai avem o categorie, cel care funcţionează cu aceeaşi cheie. Aici găsiţi tipuri, din care puteţi lua lacăte în cantitatea dorită, şi care pot fi folosite cu aceeaşi cheie. Se folosesc mai ales la firme mai mari,  la asociaţii de locatari, unde sunt multe spaţii care trebuie închise cu lacăt dar se vrea evitarea unor imense legături de chei.

În cazul uşilor de garaj, sau orice uşă în canat dublu, de multe ori se pune problema protecţiei. Noi avem produse,  (Abus 141/200) care sunt realizate în special în asemenea scopuri. Trebuie fixate cu şuruburi cu cap bombat, care oferă o fixare destul de sigură. La închiderea canaturilor uşii, cele două „jumătăţi” de carcase de oţel se închid şi înconjoară într-o îmbrăţişare lacătul aflat în interior. Astfel acesta ajunge într-un loc complet inaccesibil, reducând la minim posibilitatea unui atac împotriva lui.

Creare magazin online