Vă prezentăm versiunea cilindrului

În oferta noastră există cilindri de diferite execuţii, iar în această pagină avem intenţia să le facem o prezentare generală, dar şi avantajele şi dezavantajele fiecăruia, uşurându-vă astfel alegerea. 

Cilindru normal

Cilindru cu buton
Cilindru de urgenţă Cilindru anti-rupere
Cilindru cu roată dinţată, ori cilindru de încuietoare transversală Cilindru încuietoare superioară
Semicilindru

Cilindru normal

Marea majoritate a cilindrilor folosiţi pot fi încadraţi în această categorie. Funcţionează cu cheie din ambele părţi. Avantajul lor este că, la orice tip, acestea au preţul cel mai favorabil, ca un dezavantaj putând fii amintit faptul, că în cazul în care cheia rămâne în cilindru în interior, atunci, din exterior uşa nu se mai poate descuia. Probabil că şi Dvs. aveţi asemenea cilindru! Conform relatării partenerilor noştri care se ocupă de repararea cilindrilor, de multe ori sunt solicitaţi din cauza unor chei rămase în cilindru din interior, pentru că uşa s-a trântit din cauza curentului şi ei stau pe coridor dârdâind, cu cheia în mână, dar şi aşa se mai întâmplă (din păcate) că în casă la cineva i s-a făcut rău şi ajutorul, degeaba are cheie,  nu poate intra din cauza cheii lăsate în uşă.

Deasupra paginii.

Cilindru cu buton

Aceşti cilindri deja elimină problemele prezentate ale cilindrilor, în aşa fel, că în loc de cheie, uşa poate fi încuiată şi deschisă prin rotirea unui buton estetic. Practic butonul este folosit în loc de cheie. Are avantajul că este foarte comod în viaţa de toate zilele, şi este exclusă rămânerea cheii în cilindru. Oricare ar fi poziţia butonului, de afară se poate intra în casă. Cilindrul cu buton este utilizat cu predilecţie la acele uşi, unde şi afară este clanţă, pentru că aceea tot mereu trebuie închisă. La acele uşi, care au suprafeţe cu geam,  este INTERZISĂ folosirea cilindrilor cu buton.

Deasupra paginii.

Cilindru de urgenţă

Aceşti cilindri, la rândul lor elimină şi ei problemele amintite la cilindrii normali, dar acestea funcţionează cu cheie şi din interior. Problema cheii rămase în cilindru în interior este rezolvată cu o soluţie specială, pentru că „angrenajul dublu” face posibilă deschiderea, chiar dacă cheia este in cilindru în partea cealaltă. Pentru că aici folosim cheie şi în interior, astfel chiar şi la uşile cu suprafaţă cu geam poate fi rezolvată problema cheii uitate în cilindru. Poate le-aţi întâlnit deja sub denumirea de cilindru cu funcţie de panică.

Deasupra paginii.

Cilindru anti-rupere

În România cea mai frecventă metodă de efracţie este „ruperea cilindrului”. Cilindrii anti-rupere, prin construcţia lor, împiedică această metodă, pentru că au o întăritură de oţel în punctul lor, prin tradiţie cel mai vulnerabil, la gaura de fixare. Alţi fabricanţi, subţiază carcasa cilindrului în altă zonă, astfel că la tentativa de rupere cilindrul se rupe într-un loc bine definit, dar cu asta spărgătorul nu sa apropiat mai cu nimic de scopul lui iniţial. Esenţialul este, că prin aceşti cilindrii, ruperea, ca una dintre posibilităţi, este eliminată. Protecţia anti-rupere, la fiecare fabricant,  este accesibilă numai la cilindrii de înaltă siguranţă, astfel  putem enunţa, că cilindrii anti-rupere sunt protejaţi şi împotriva altor metode de efracţie.

Deasupra paginii.

Cilindru cu roată dinţată, ori cilindru de încuietoare transversală

Cilindrii cu roată dinţată şi-au primit denumirea din construcţia lor, în care învârtirea cheii rezultă în rotirea unei roţi dinţate. Această execuţie se foloseşte mai ales la încuietorii transversali, dar mai nou, le întâlnim şi la unele broaşte cu blocare prin cheie. La aceşti cilindri, pe lângă dimensiune, mai avem nevoie şi de două date de la roata dinţată, adică diametrul şi numărul dinţilor. În magazinul nostru putem monta 6 diferite tipuri de roată dinţată, pe lângă faptul că aveţi la dispoziţie toată oferta de dimensiuni, astfel că vă putem servi de exemplu, şi cu cilindru cu roată dinţată de 40x55. În magazin să le căutaţi cu denumirea cilindru de încuietoare transversală.

Deasupra paginii.

Cilindru încuietoare superioară

Cilindrii de încuietoare superioară sunt utilizate la aşa numiţii încuietori suplimentari. Cilindrul are o placă rotundă, pe partea cealaltă are o piesă plată de metal, care poate fi croită la grosimea uşii, şi care îl leagă de corpul încuietorii montat în interiorul uşii. În magazin, cilindrii de încuietoare interioară le găsiţi într-o categorie separată.

Deasupra paginii.

Semicilindru

Aceştia de obicei sunt de mărimea 10x30, se regăsesc mai ales la uşile basculante pentru garaj, dar şi la seifuri şi dulapuri metalice. Numai pe o parte au gaură de cheie. Numele lor este foarte potrivit, într-adevăr arată ca un cilindru secţionat în două. În magazin găsiţi dimensiuni ca 10x35, 10x40, 10x45, 10x50, dar la cerere pot fi aduse şi mai lungi. Semicilindrii le găsiţi în categoria normală a tipului respectiv. Folosiţi căutarea cilindrii, 10x...., cu toate datele.

Deasupra paginii.

Creare magazin online