Yală, Broască de uși

Categorie principală >Yală, Broască de ușiOferta de broaşte cuprinde în primul rând tipurile cele mai frecvent folosite. Am avut în vedere să alcătuim oferta noastră folosind toate posibilităţile întâlnite în rândul utilizatorilor, fie îngropată fie multipunct, astfel că la noi găsiţi:

  • broască îngropată pentru uşă de lemn
  • broască portal pentru uşă metalică
  • broască portal pentru uşă din plastic
  • broască multipunct
  • broască complementară
  • broască uşă de garaj
  • broască electrică, cu contradeschidere electrică

Suntem conştienţi că oferta noastră nu acoperă nici pe departe toate posibilităţile, însă cu toate acestea noi stăm la dispoziţia clienţilor, pentru că la noi puteţi procura orice tip de încuietoare având în vedere relaţiile noastre existente cu fabricile şi depozitele en-gros în domeniu.

Oferta de broaşte existentă în magazinul nostru se bazează în primul rând pe mărcile Elzett, Roto, GU, Maco, Verofer şi Feronerie.   

Broasca de portal:  Este tipul care apare mai degrabă pe uşile metalice. Realizarea lor este adaptată aşteptărilor existente în cazul uşilor metalice, adică să nu pătrundă prea adânc în corpul uşii,  ca montarea lor să fie mai uşoară în corpul metalic îngust sau într-un profilul închis. Mai multe tipuri de broaşte de portal au fost concepute  pentru o încuietoare anume, de exemplu broasca de portal Elzett 3389, care prin adâncimea ei de 38 mm poate fi montată exact în profilul închis de 40 mm. Tot broaşte de portal se numesc şi acele încuietori montate în uşile PVC, care au menirea să înlocuiască broaştele multipunct. Funcţionarea lor coincide cu a celorlalte broaşte de portal, în schimb dimensiunea lor este adaptată pentru uşa PVC, adică distanţa între clanţă şi cilindru este de 92 mm, distanţa placă faţă – ax clanţă este de 35-40-45-50-55 mm, pe când placa de faţă are 16 mm. În general despre broaştele de portal se poate afirma, că funcţionează cu cilindru, adică este nevoie de cilindru de siguranţă pentru a putea fi folosite.

Broasca îngropată: Aceasta şi-a primit denumirea din felul montării, adică vine îngropată în uşă, astfel că se întrebuinţează mai mult  la uşile de lemn. Le găsiţi atât în variantă cu cheie sau cu cilindru, în funcţie de locul unde va fi folosită uşa, adică în exterior la intrare, sau într-un loc care  necesită o siguranţă mai redusă, cum ar fi o uşă de la cameră. De cele mai multe ori aceste tipuri de încuietori sunt căutate ca broasca Lővér, broasca Dose sau broasca îngropată de 7 cm.

Broasca multipunct: Este tipul care se regăseşte atât la uşile de lemn cât şi la uşile PVC. Se mai numesc şi încuietori cu cinci sau şase puncte, denumire care vine din faptul că acestea blochează uşa în 5 sau 6 puncte. Închiderea în cinci puncte este realizată de limba clanţei şi, funcţie de tip, 3-4 „role” care se mişcă pe direcţia verticală. Aceste broaşte se mai deosebesc şi după felul închiderii. Cele mai răspândite sunt cu ridicare de clanţă, adică pentru închidere clanţa trebuie trasă în sus, sau există şi cu ridicare cu cheie, la care pentru închidere cheia trebuie întoarsă de 2 sau 3 ori. Broaştele multipunct cu ridicare de clanţă au avantajul că în cazul lor pot fi folosite şi clanţe cu buton.

Elementele care realizează zăvorirea, diferă de la model la model. Există care închid cu cârlig, altele la care pe lângă role mai apar şi bolţuri, care sunt nişte bare care se împing afară la o distanţă de 2-3 cm. Există şi broaşte mulipunct, la care, în vederea unei siguranţe mai mari, sunt montate doi cilindri. Oferta noastră de broaşte multipunct cuprinde produse Maco, Roto, GU (G-U) şi Elzett.

Broască secundară – complementară: se foloseşte ca încuietoare complementară, întotdeauna pe lângă o încuietoare principală. La aceste tipuri folosirea clanţei este imposibilă, pentru că funcţionează ca şi o broască zăvor, adică prin întoarcerea cheii, ele zăvoresc uşa. 

Creare magazin online